Veel gemaakte Blackjack fouten

De meest gemaakte fout die beginners maken is dat ze handen met een totaal van 12, 13, 14, 15 en 16 te vaak stand laten houden. Spelers zijn van nature bang om deze handen te hitten omdat ze bust kunnen gaan met iedere volgende kaart. Wanneer de dealer echter een hoge kaart heeft zoals een 7, 8, 9 ,10 of een aas, krijg je veel betere winkansen wanneer je je hand laat hitten en de kans waagt om een hoger totaal te maken.

Tip:

Veel spelers denken op de volgende manier: als ik deze 14 laat hitten, loop ik de kans om meteen te busten. Misschien heeft de dealer wel een 6 als een dichte kaart. Wanneer ik deze hand niet laat hitten, heeft deze nog steeds een hand, misschien zal de dealer zijn hand wel bust gaan.

Elke speler is bang dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen verliezen. Wanneer jij 14 punten hebt en ervoor kiest om niet meer te hitten, is de kans vrijwel nihil dat je wint wanneer de dealer een 10 als open kaart heeft. Je moet vechten tegen de hand zelf, dit doe je door de 14 punten nog een maal te laten hitten om de kans te nemen dat je sterker staat tegen de 10 punten van de dealer.

Aan de andere kans, wanneer de dealer zijn open kaart een 2, 3, 4, 5 of 6 is en je houdt een soortgelijke hand, dan moet je hem stand laten houden. De dealer moet zijn handen in soortgelijke situaties laten hitten en de kans riskeren dat hij bust gaat. Het hitten van je matige handen is geen voordeel in dit opzicht.

Fout:

Sommige beginners denken dat de beste manier om te spelen is om op dezelfde manier te spelen als de dealer speelt. Hitten op alle handen die lager of gelijk zijn aan 16 en stand houden op alle handen van 17 of hoger. Dit is niet waar! Vaak is de beste manier om dit te doen door een hand met een laag totaal te laten standhouden, soms zo laag als een totaal van 12 punten.

Tip:

Dit is de basis logica van casino blackjack. Er zijn uitzonderingen op deze richtlijnen, zoals elke strategische beslissing eigenlijk aankomt op allerlei wiskundige berekeningen. Wanneer je je echter strak houdt aan deze logica en de blackjack tabellen, zal het patroon hierin snel duidelijk worden en zal je snel een succesvolle blackjack speler worden.