Blackjack tips

Beste Blackjack tips om te winnen voor gevorderde spelers

Hoe te winnen met blackjack?

Deze pagina bevat algemene blackjack tips. Specifieke blackjack tips, zoals hoe je individuele handen moet spelen, kan gevonden worden in de blackjack basisstrategie gedeelte van de site, welke gevonden kan worden in het menu.

Tip 1: Gebruik altijd de basis strategie.

Leer de basis blackjack strategie en hou je aan deze strategie. Ga niet op je intuitie af, maar hou je aan deze basis strategie. Je moet niet afgaan op je intuitie en gevoel, deze helpen niet bij het winstgevend spelen van blackjack. De beste tip die we aan een blackjack speler kunnen geven is om je bijgeloof te laten voor wat het is en de wiskundig beste manier voor het spel te volgen. Zorg dat je goed bent in de basisstrategie en ten tweede ook in wiskunde.

Tip 2: Kijk naar de tafels en spelers.

Het doel is het vinden van een aangename, ontspannen en snelle tafel waar je lekker kunt spelen met het minste contact met de andere spelers en de minste onderbrekingen. Dronken spelers kunnen u afleiden. Langzame spelers beperken de hoeveelheid geld die je kunt winnen per uur. Irritante dealers kunnen je stemming en de sfeer verpesten. Hierdoor kun je je mogelijk minder goed ontspannen en concentreren.

Tip 3: Neem nooit verzekering.

Verzekeringen zijn bijna altijd domme ‘bets’. Bovendien zijn het niet eens echte verzekeringen. Het is gewoon een sidebet dat de dealer een blackjack heeft. In de meeste gevallen is het een bet die een negatieve verwachting heeft. Wanneer je een ervaren ‘kaarten teller’ bent, kun je erachter komen dat in sommige gevallen deze verzekering wel zin heeft. Dit valt echter buiten het bereik van deze tip artikelen.

Tip 4: Beheer uw geld verstandig.

Je bankroll beheren is een van de sleutels voor het winstgevend spelen op lange termijn. Als je je aan de regel houdt om nooit aan een tafel te gaan zitten met meer dan 1/20e van je bankroll, dan zal je geld langer meegaan. Ben je een gevorderde speler, dan zal het risico dat je broke gaat een stuk kleiner worden. Deze regels gelden ook voor het beheren van je bankroll met poker, video poker, craps of andere gokspelen. Deze regel komt voort uit een simpele tip: Speel niet over je bankroll.

Tip 5: Geef de dealer een fooi.

Sommige gevorderde spelers huiveren al bij alleen de gedachte om de dealer een fooi te geven. Er zijn echter meer redenen om de dealer een fooi te geven dan alleen als ‘nice guy’ over te komen. Een speler die de dealer royaal fooien geeft, kan er hierdoor misschien voor zorgen dat de dealer de kaarten later opnieuw schudt als wanneer hij normaal zou doen. Dit is een groot voordeel voor elke ‘card counter’. Bovendien maken vriendelijke dealers het spel een stuk aangenamer. Door de dealer fooien te geven zorg je er voor dat hij vriendelijk blijft. Als een van je voordelen is om gebruik te maken van dealer ’tells’, dan kun je hierdoor mogelijk nog meer duidelijke ’tells’ vinden bij de dealer.

Blackjack tips

Er zijn veel blackjack tips en ze lopen zeer uiteen. Hou je je echter aan de tips die wij hieronder geven, dan verzekeren wij u ervan dat u het spel veel beter en leuker ervaart.

  • Speel alleen online blackjack wanneer je jezelf kan concentreren. Dit is vaak de plek waar je jezelf het meest comfortabel voelt.
  • Net als elk ander casinospel, moet je er zeker van zijn dat je de spelregels goed snapt.
  • Let altijd goed op je totaal aantal speeltegoed. Ben je aan het winnen, zet dan iets meer in, ben je aan het verliezen, zet dan iets minder in. Dit maakt je er zeker van dat je langer kunt spelen en de kans vergroot dat je kunt winnen.
  • Hou altijd vast aan 17. Met uitzondering wanneer er geen enkele lage kaart op tafel ligt. Heb je echter al een 2 of een 3, dan is de kans zo goed als nihil dat je nog een 2 of een 3 zult hitten.
  • Gebruik alleen de double down functie wanneer je op zijn minst 1 face card hebt en de dealer zijn hand zwak lijkt. Doubling down kan een grotere payout voor je betekenen, maar ook een grote knauw in je geld wanneer je het niet juist toepast.

Blackjack tips

Splits nooit twee tienen.

Deze hand heeft als totale waarde 20, en is een uitstekende hand. De doelstelling is blackjack, welke 21 punten is. Heb je echter 20 als hand, op de eerste 2 kaarten, dan is er maar 1 hand waar de dealer u mee kunt verslaan en dat is 21. Het is dus moeilijk voor de dealer om uw 20 te verslaan.

Splits nooit twee vijven.

Twee vijven staat gelijk aan 10. Dus in plaats van om een double down te vragen, kun je beter om een volgende kaart te vragen. Wanneer je de twee vijven splitst, en vervolgens twee tienen krijgt, heb je 2 maal 15 punten. Dit zijn dus 2 slechte handen uit 1 goede hand. Je hand anders dus 20 punten gehad.

Splits altijd twee achten.

Splits altijd twee achten ongeacht wat de dealer heeft. Twee achten maakt 16 punten en dat is de slechtste hand in blackjack. Door het splitsen van twee achten heb je een grotere kans op het maken van een winnende hand. Hierdoor kun je jezelf dus geld besparen. Win je met 1 hand en verlies je met 1 hand, dan speel je alsnog quitte.

Gebruik altijd de double down wanneer je dit hebt..

– 11 punten, aarzel niet wanneer de dealer een 10 of een aas heeft.

– 10 punten en de dealer zijn kaart is alles behalve een 10.

– 9 punten en de dealer zijn kaart is alles tussen een 2 en een 8.

– 13, 14, 15 of 16 punten (aas en 2, 3, 4, 5) en de dealer heeft een 6.

Voor moeilijke handen, wanneer de speler 12 of meer punten heeft..

– Vraag om nog een kaart als je totaal tussen de 12 en 16 punten zit en de dealer heeft een zeven of hoger.

– Laat je hand staan wanneer je hand 17 of meer punten totaal heeft.

– Laat je hand staan wanneer je tussen de 12 en 16 punten heeft en de dealer heeft een kaart tussen de 2 en 6.

Voor makkelijke handen..

– Vraag altijd om nog een kaart wanneer je 17 punten of minder hebt.

– Vraag alleen om nog een kaart wanneer je 18 punten hebt en de dealer een 8,9 of een 10 heeft. Verdubbeling is de voornaamste manier waarop een speler de edge van de dealer kan verminderen. Het is dus belangrijk om te onthouden wanneer je deze optie moet gebruiken.

Voor moeilijke handen..

– Gebruik double down wanneer je totaal 11 punten is en de dealer een 10 of minder heeft.

– Gebruik double down wanneer je totaal 10 punten is en de dealer 9 of minder heeft.

– Gebruik double down wanneer je totaal 9 punten is en de dealer er 4, 5 of 6 heeft.

Voor makkelijke handen..

– Gebruik double down wanneer je totaal 13 of 14 punten is en de dealer een 5 of 6 heeft.

– Gebruik double down wanneer je totaal 15 of 16 punten is en de dealer een 4, 5 of 6 heeft.

– Gebruik double down wanneer je totaal 17 of 18 punten is en de dealer een 3 tot 6 heeft.

Paren splitsen

– Splits altijd een paar 8en of een paar azen. Een paar azen heeft een totaal van 2 of 12 maar wanneer je ze splitst is elke kaart 11 punten waard. Wanneer je 8en opsplitst dan splits je 16 punten op, welke de slechtste hand mogelijk is.

– Splits nooit 4en, 5en of 10en.

– Splits 2en en 3en alleen wanneer de dealer een 4 tot een 6 als kaart heeft.

– Splits 6en wanneer de dealer een 3 tot 6 als kaart heeft.

– Splits 7ens wanneer de dealer een 3 tot 7 als kaart heeft.

– Splits 9ens wanneer de dealer een 2 tot 6, 8 of 9 heeft.