Blackjack

In de Verenigde Staten is blackjack het populairste tafelspel, maar in het Verenigd Koninkrijk loopt het achter op roulette in termen van inkomsten. Dit spel kan erg leuk zijn om te spelen, en als je je huiswerk doet (een paar boeken lezen), kun je het huisvoordeel naar 0 verlagen (Waarschuwing: dit is moeilijk!).
Om te beginnen moet je eerst een inzet plaatsen (bijvoorbeeld £10). U krijgt twee open kaarten gedeeld, terwijl de dealer er één krijgt. Het doel is om een ​​hoger kaarttotaal te hebben dan de dealers, maar niet om boven de 21 (bust) te gaan, wat zal resulteren in een verlies van je inzet. Je hebt de mogelijkheid om meer kaarten te vragen, en als je weigert, zal de dealer zijn hand aanvullen. Als hun totaal minder dan 17 is, moeten ze een kaart trekken en als het 17 of meer is, moeten ze stoppen. Als een speler nog in leven is nadat hij over de 21 heen is gegaan (bust of “te veel”), wint zijn hand.

Uw inzet wordt met even geld uitbetaald als uw totaal hoger is dan dat van de dealer of de dealer plus één. Een blackjack-hand bestaat uit twee kaarten, waarvan de ene een aas is en de andere een gezichtskaart (inclusief tienen). De speler ontvangt 3/2 (£15 tot £10). Je verliest je inzet als je totaal lager is; als het een gelijkspel is, krijg je je geld terug (een stand-off, een push).

Het basisprincipe van het verslaan van de dealer door zo dicht mogelijk bij de 21 te komen is universeel. Vanaf daar beginnen de variaties, en er zijn er zoveel dat we ze niet allemaal zullen opsommen. Enkele van de belangrijkste verschillen staan ​​in de onderstaande tabel. Bezoek House Edge voor meer informatie over hoe deze verschillen uw huis beïnvloeden. Lees de boeken die op dit gebied worden aanbevolen, vooral die van Stanford Wong en Peter Griffin, als je meer wilt weten over de effecten van kleine regelwijzigingen.

Wat voor meer mogelijkheden kan worden beargumenteerd, is dat ze op de lange termijn de winkansen van de spelers niet kunnen verkleinen. Omdat de meerderheid van de online blackjackspelers in het Verenigd Koninkrijk echter beginners zijn, vergroot de verscheidenheid aan opties de kans op het maken van een fout. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden: Splits 8s tegen 10s of Azen en verdubbel 10s tegen de 10 van de dealer (of zelfs Aas!). Het zijn, op zijn zachtst gezegd, grote blunders.

blackjack

Het is vermeldenswaard dat de dealer in de Verenigde Staten een hole en een up-kaart ontvangt. Alvorens te verdubbelen of te delen, controleert de dealer de kansen van een ‘Blackjack’. Als een speler geen Blackjack heeft, verliezen alle weddenschappen, en niemand kan verdubbelen of splitsen als ze dat niet hebben. Ze kunnen en doen in het Verenigd Koninkrijk.

Een andere factor waarmee u vrijwel zeker rekening moet houden, is het aantal decks dat nodig is om het pakket te voltooien. In het begin was er maar één kaartspel, maar naarmate de spelers beter werden, groeide het aantal kaartspellen. In sommige regio’s worden acht decks gebruikt, zes zijn standaard en vier worden nog steeds gebruikt in sommige delen van het VK. In de Verenigde Staten worden spellen met één en twee kaarten vaak met een hand gespeeld in plaats van met een schoen. De regels van het spel variëren afhankelijk van het aantal beschikbare kaartspellen in de Verenigde Staten, maar ze zijn hetzelfde in het Verenigd Koninkrijk.
Hoewel de dubbel- en split-opties de zaken ingewikkelder maken, kunnen tactieken voor strategieweddenschappen die vergelijkbaar zijn met de tactieken die voor Roulette worden genoemd, worden toegepast op BJ. GGG raadt u niet aan om deze of een andere strategie te proberen om uw verliezen terug te verdienen door uw inzet te verhogen.
Vasthouden aan de fundamentele strategie, die het huisvoordeel op 1% houdt, is de beste optie. Het spel van de gemiddelde speler is bezaaid met fouten en het huis krijgt een vignet van 3%. Zowel reguliere als slechte spelers hebben er veel meer aan.

Ook tafelspellen, oh boy, kunnen een uitdaging zijn! Natuurlijk kan de laatste zet van de bokser de hand van de dealer beïnvloeden en daarmee ook het lot van iedereen. Houd er echter rekening mee dat de volgorde waarin de kaarten verschijnen willekeurig is en dat wat er ook gebeurt in de laatste doos geen langetermijneffecten heeft voor u of iemand anders.

Zorg voor een professionele houding.

Je zou alles kunnen lezen wat er te weten valt over winnen bij BJ voor de rest van je leven. Het merendeel is ofwel onzin of pretentieus. Blijf bij de hoofdpersonen als je wilt lezen. Edward O. Thorp, Ken Uston, Stanford Wong en Peter Griffin zijn hun namen. Begrijp dat casino’s over de hele wereld profiteren van mensen die een boek over BJ bestuderen en vervolgens vol vertrouwen spelen met hun nieuw verworven kennis. Om bij BJ te winnen met echte systemen, moet je veel moeite doen. Maak van de fundamentele strategie een onderdeel van uw dagelijkse routine.
• Er zijn drie belangrijke tactieken om over na te denken:
• Een set telkaarten • Elke bestelling • Een kaart van de plaats
Kaarten tellen was de eerste strategie om BJ te verslaan, zoals beschreven door Ed. Thorp in zijn bestseller Beat the Dealer. Ondanks dat het nu slechts een middel is om vrede te sluiten met de verhuurder, blijven boekwinkels floreren. Bepaalde kaarten in het kaartspel, met name de tienen en azen, helpen bij het vormen van goede handen, terwijl andere, zoals de 4s, 5s en 6s, helpen bij het vormen van goede handen.